Meta Etiketler Nedir? Nasıl Kullanılır?
Web sitelerinde head etiketleri arasında yer alan ve siteye giriş esnasında botlara verilen kod yapısı meta etiketi adını almaktadır. Meta Etiketler Nedir? Nasıl Kullanılır? Sorusunun cevabı ise pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Global anlamda Meta Tag olarak bilinen bu kodların site yapısı ile uygun olarak tercih edilmesi gerekir. Web sitelerinin en başında yer alan bu etiketler basit olarak HTML kod yapılarındadır. İçeriğin başlığı gibi amaçlarla kullanılabilmektedir. Kod yapısında ise arkada görünür ve kullanıcılar tarafından görülmektedir. Web sitesi içinde karakter kodlamalarının nasıl yapılacağını belirleyen bu etiket şeklinde ifade edilmektedir. Arama motorları tarafından bu kodlar rahatlıkla görülebilmekte ve SEO çalışmaları yapılarak etiket eksiklikleri giderilmektedir.

En Çok Kullanılan Meta Etiketleri Nelerdir?
Author: Sitenin yazarının kim olduğunu belirtmek için kullanılmaktadır.
Title: İçeriğin başlığı hakkında bilgi vermektedir.
Owner: Site sahibinin kim olduğunu gösterir.
Copyright:Sitenin ne zaman açıldığı ve site hakları ile ilgili bilgi verir.
Index: Arama motorları tarafından sitelerde var olan içeriklerin yayınlanmasına indeksleme adı verilmektedir. Site dizinine eklenmesine izin veren bu kodun tersi ise noindex olmaktadır.
Content language: Site dilleri hakkında bilgi vermektedir.
Keywords:Google tarafından sistemden çıkarılmış olmasına karşın diğer arama motorları tarafından önemli olmaktadır. Sitedeki odak anahtar kelimeler hakkında bilgi vermektedir.
Meta Etiketleri İçin Kurallar
Meta Etiketler Nedir? Nasıl Kullanılır? Sorusuna cevap verdikten sonra bir de etiket oluştururken dikkat edilmesi gereken kurallardan söz edelim. Site içeriğinin özeti olan meta tagları web sitesi içeriklerini özetleyecek nitelikte olmalıdır. Açıklamalar yazarken bazen pek çok kişi tarafından hatalar yapılabilmektedir. Blog yazarları hit almak için meta yerine anahtar kelimeleri tercih etmelidir. 1000- 1500 kelimeler bir içerik yazılıyor ise en az 15-20 kelimelik bir özet meta açıklama kısmına yerleştirilmelidir. Ayrıca makalenin özeti ne kadar iyi hazırlanırsa tıklanma oranında da o derece artış meydana gelecektir. Google tarafından yapılan geri dönütler bu sayede tahmin ettiğinizden daha da fazlası olabilir. SEO’nun temeli de yapılan düzenlemeler ile birlikte daha çok site içi olduğundan dolayı meta etiketleri site içi optimizasyonun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.