SEO Uzmanları Nedir, SEO Uzmanı Nasıl Olunur?
Arama motorlarına yardımcı olan kişilere SEO uzmanları adı verilmektedir. Google başta olmak üzere pek çok arama motoru ile web sitelerinin uyumlu hale getirilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla uzmanlar tarafından raporlar sunulmakta, analizler yapılmakta ve uygulamada destek olunmaktadır. Web sitelerinin yapılan bu çalışmalar ile arama motorlarında üst sıralarda yer almaları hedeflenmektedir. Böylelikle trafik de doğrudan artmış olacaktır. Diğer bir deyişle SEO uzmanı adı verilen kişiler web sitelerinin daha iyi görünmesini sağlamakta ve sonuçları raporlamaktadır.
Pek çok kişi tarafından merak edilen konulardan bir tanesi de SEO uzmanlarının mesleğe nasıl girdiğidir. Bu başlık altında verilen bir hizmet olmamasına karşın bazı eğitimlere katılarak sertifikanızı alabilirsiniz. SEO uzmanı olmak isteyen adaylar bu amaçla ücretsiz eğitim alabilirler ve staj programları ile tecrübe kazanabilirler. Çeşitli üniversitelerde verilen eğitim programları ile birlikte internet üzerinden de detaylı bilgi alabilirsiniz.
SEO Uzmanlarının Görevleri Nelerdir?

SEO uzmanları kendi içlerinde farklı görevleri yerine getirmektedir.
- Ön analizlerin yapılması ve yol haritasının belirlenmesi
Uzmanlar işe başlamadan evvel bir yol haritası belirler. Anahtar kelimelerin belirlenmesi, rakip analizlerinin yapılması, trafik analizlerinin kontrolü vb. pek çok konuda ön incelemeler yapılmaktadır. Yapılan analizlerin kusursuz olması başarı sağlamak adına önem arz etmektedir.
- Site içi teknik analizlerinin yapılması
Bilindiği gibi SEO hem site içinde hem de site dışıdnda yapılmaktadır. Web sitelerinin doğru bir şekilde listelenmesi arama motorlarının temel amacı olmaktadır. Bir site aksak bir şekilde taranmıyor ise bu durumda uzmanlar devreye girmektedir. SEO uzmanları yazılım dili bilmesi gereken kişiler değildir.
- Kullanıcı deneyimlerinin analiz edilmesi
Şayet bir web sitesi kullanıcıları memnun ediyorsa ve aradıklarını sunuyor ise doğru demektir. Arama motorları kullanıcılara en yararlı olan bilgileri sunmak zorundadır. Bu amaçla projeler hazırlanmaktadır.
- İçerik analizlerinin yapılması
Bir web sitesinin oluşturulmasında farklı konular ele alınabilmektedir. İçerik kalitesine ağırlık verilmesi de bu konulardan bir tanesidir.
- Sonuçları raporlama
Tüm çalışmaların son olarak analiz ve raporlamaları yapılmaktadır. Bu raporlar haftalık olarak hazırlanabileceği gibi aylık olarak da hazırlanırlar.