- Mayıs 26, 2023
- by admins
- Web Tasarım
- 0 Yorum
Web Tasarım ve Kodlama Nedir?
Teknoloji, yaşam koşullarımıza göre sürekli değişip geliştikçe, onu anlamak, öğrenmek ve gelişimine katkıda bulunmak giderek daha önemli hale gelir. Bu nedenle, teknoloji tüm mesleklerde ortaktır. Web tasarım ve kodlama yani programlama, belirli koşullar altında ve belirli bir sırada yapılması gereken tüm işlemleri içerir. Kodlama, bir işlemi işlemek için bir bilgisayar veya mekanik sistem için eksiksiz yazılı talimatlar seti olarak tanımlanır. Bir bilgisayar oyunu tasarlamak, bir web sitesi oluşturmak veya bir uygulama oluşturmak istiyorsanız kodlamayı öğrenmelisiniz. Ancak bu süreçlerin öğrenilmesi zor bir süreci beraberinde getirdiği için web tasarım ajansları ile çalışmanız gerekir.
Web Tasarım Aşamaları
Web tasarım ve kodlama için ilk adım, web sitesinden ne bekleyeceğinizi belirlemektir. Bir kurum için web tasarımı yapmak istiyorsanız, bu kurumun ekonomiye ne gibi hizmetler sunduğunu net olarak belirlemelisiniz. O zaman organizasyonun neyi amaçladığını düşünmelisiniz. Kuruluşun hangi hedef kitleye ulaşmaya çalıştığını belirlemelisiniz. Ürün, hizmet vb. hangi web sitesi dahil edilecektir. Kategorilerin ne olacağını listelemelisiniz. Bu açıdan web sitesi kodunun yapısı da belirlenmelidir. Web sitesi için beklentilere karar verdikten sonra uygun kod yapısı belirlenir. Çünkü her kod yapısı farklı özelliklerin yanı sıra avantaj ve dezavantajlarına da sahiptir.

Web Tasarımında Nelere Dikkat Edilmeli?
Web tasarım ve kodlama için HTML, Java, CSS ve benzeri dosyaların sıkıştırıldığından emin olmalısınız. Web tasarımı yazılıma dönüştürülürken CSS ve HTML dillerinin kullanılması minimum kodlama ile maksimum verim elde etmenize yardımcı olmalıdır. Metninizin akıcı ve okunaklı olması için doğru yazı tipini ve rengi seçmelisiniz. Siteyi tasarlamak için kullandığınız fotoğraflar çok büyük veya çok küçük olmamalıdır. Kullanmakta olduğunuz görsellerin telif hakkı ile korunduğunu kontrol etmelisiniz. Gerekirse fotoğraf sayfalarının telif haklarını almalı ve web sitenizde kullanmalısınız. Görüntü sıkıştırma yöntemini kullanırken, görüntü kalitesini en küçük dosya boyutuna düşürmelisiniz. Eksiklerini gidermenin en iyi yolu web sitenizin hızını ölçmektir. Ayrıca web sitenizin mobil cihazlarda düzgün görüntülenmesi için web sitenizin uygun olduğundan emin olmanız da önemlidir.